طریقه نگهداری گل های چیده شده

نگهداری از گل

نگهداری از گل از اهمیت بالایی در بین مشتریان و فروشندگان گل برخوردار است. بعضی از گل ها اگر از بوته چیده شوند خیلی کم دوام هستند، ولی دیده شده که اگر گل را به موقع چیده و با دقت نگهداری کنند بیش از آن که روی بوته دوام می کند در حالت چیده شده باقی می ماند

برای آن که گل های چیده مدت زیادی در ظروف آب دوام آورده و لطلفت و جلوه اولیه را از دست ندهند نباید تعجب کرد اگر بگوییم تاکنون هزاران طریق و دستورالعمل از طرف عاشقان نگهداری گل ابداع و مورد عمل قرار گرفته است.

دوام کدام گل ها بیشتر است؟

گل باید از نظر رنگ و شکل ظاهر شاخص و زیبا بوده، ضمنا ازدرشت ترین نوع خود باشد و دارای عطر ملایم و ساقه بلند و محکم باشد که به چندین برگ سالم و کامل مزین باشد، ولی باید دانست کمتر گل هایی دارای تمام این شرایط می باشند، مثلا گل داوودی درشت و زیبا و ساقه آن قوی و بلند است ولی متاسفانه عطر دلپذیری ندارد و دارای ظرافت هم نیست. رنگ و شکل گل های میخک جالب توجه است ولی برگ های آن زیبایی که بر منظره گل اضافه کنند ندارند، به همین دلیل برای زیبا کردن این نوع گل ها باید آن ها را با برگ های دیگری تزیین کرد.

گل های یاس بیشترین شرایط گفته شده را دارند ولی متاسفانه دوان آن ها در ظروف کم است. بین گل ها، گلی که از همه لحاظ دارای شرایط است گل سرخ یا گل رز می باشد، زیرا هم عطر ملایم و دلپذیری دارد و هم ساقه آن بلند است و شکل برگ آن هم زیبا می باشد و این خصوصیات گل رز را جالب ترین گل برای تزیین ظروف گل ساخته است. بعد از گل رز، بهترین گل، گل گلایول می باشد.

حال راه های پیشنهادی لتوس

گل های پلاسیده یا گل های خیلی لطیف را باید قبل از گذاشتن در ظرف، چند لحظه در آب فرو برد تا گلبرگ و ساقه و برگ های گل مقداری آب جذب کنند تا باعث شادابی گل شود. همچنین می توان گل های پلاسیده را شب در کاغذ ابریشمی مرطوب پیچیده تا دوباره تازه شوند.
موقعی که گل را از بوته می چینند عروق ساقه که از آن مواد مغذی و آب جذب می کنند، باز می شود و تبخری که از گلبرگ ها و برگ ها صورت می گیرد سبب می شود که آب ظرف از طریق عروق ساقه جذب شده و به برگ ها و گل ها برسد،

بنابراین برای این که جذب آب  متوقف نشود و ادامه یابد، باید از سطح مقطع ساقه مواظبت کرد تا دهانه عروق بسته نشود، زیرا علاوه بر این که ماندن ساقه گل در آب سبب جمع شدن سطح مقطع آن می شود، باکتری های موجود در آب نیز در محل برش ساقه اثرات مضر دارند. به این معنی که محل برش ساقه را از ماده چسبناکی می پوشانند که مانع از جذب آب می شود، مخصوصا اگر آب ظرف ناصاف یا مقداری گرم باشد.

بنابراین برای دفع این عیوب و نگهداری از گل به نحو احسن باید ته ساقه ها را چید تا مجددا دهانه عروق باز شده و آب را جذب کند. برای این کار بهتر است هر روز یا یک روز در میان به اندازه نیم سانتی متر یا بیشتر انتهای ساقه را چید و مواظب باشند برش انتهای ساقه طوری صورت بگیرد که تمام سطح مقطع ساقه به کف ظرف آب نچسبد تا مانع از نفوذ آب در در عروق نشود.

ساقه ها را کوتاه کنید

بعضی اوقات به دلیل بلندی زیاد ساقه ممکن است آب به اندازه کافی به گل نرسد، برای رفع این عیب باید ساقه را اندازه ای کوتاه کنند که آب لازم به برگ ها و گل ها برسد. بعضی باغبانان برای این که سطح جذب آب را در انتهای ساقه زیاد کنند به وسیله یک ضربه کوچک انتهای ساقه را دو قسمت می کنند تا بیشتر آب جذب کند، ولی به جای این کار بهتر است قسمتی از پوست انتهای ساقه را بردارند، این کار را در ساقه گل های یاس خوشه ای که نیاز بیشتری به آب دارد انجام می دهند. برای گل رز بهتر است انتهای ساقه را با چاقو چهار قاچ کنند تا به خوبی آب مورد نیازش را جذب کند.

آب مناسب

آبی که در ظروف جای گل می ریزند مهم نیست چه نوع آبی باشد، فقط باید صاف و تمیز باشد تا در آن میکروب و باکتری های مضر وجود نداشته باشد که سبب پوسیدگی ساقه ها شود. بعضی از افراد می گویند که ریختن مقدار کمی نمک طعام به اندازه نوک قاشق چایی خوری، یا مقداری گرد ذغال یا آسپرین و غیره بر دوام گل می افزاید. ولی تجربه نشان داده است که این موارد اثر جدی ندارند، فقط باید دانست بهترین راه برای افزودن مدت دوام گل عوض کردن آب ظرف گل به صورت روزانه است و همان طور که گفته شد مقداری از انتهای ساقه را بچینند.

روی بعضی از گل ها را باید به وسیله اسپری آب بپاشند تا تازه بماند که فراید نگهداری از گل را افزایش میدهد ، ولی قطرات آب روی گل های سفید ممکن است لکه هایی ایجاد کند که باعث زشت شدن گل ها شود، یا اگر آب ناصاف باشد مواد موجود در آب پس از تبخیر روی گلبرگ ها بماند و از تبخیر و تنس گل جلوگیری کند و گل را خراب کند.

مطالب مرتبط